Yoldaşlar arar yaratıcı ve hasat arkadaşları: Çünkü ona göre her şey olgun hasat için. Ama yüz orağı yok onun: Bu yüzden yolar başakları öfkeli öfkeli. Yoldaşlar arar yaratıcı, oraklarını bilemesini bilen yoldaşlar. Yıkıcılar denecek onlara, iyi ile kötüyü hor görenler denecek. Hasatçılar ve şenlik edenler onlar halbuki. Kendi gibi yaratıcılar arıyor Zerdüşt, hasat arkadaşları ve şenlik arkadaşları arıyor: Sürülerle, çobanlarla, cesetlerle işi ne Zerdüştün! Ve sen benim ilk yoldaşım, hoşçakal! Ağacının kovuğuna güzelce gömdüm seni, güzelce sakladım seni kurtlardan. Ama veda ediyorum şimdi sana, zira vakit erişti. Bir seherle öbür seher arası yeni bir gerçek ayan oldu bana.
--F.Nietzsche--
Tümceler
Yazar aslı ardıç, Mar 13 2008 09:52 PM
Bu konuda 841 yorum var.
Bu ileti 13 March 2008 - 09:52 PM
Bu ileti 13 March 2008 - 09:55 PM
"Korkma! adım at. Çürük de olsa basılası her basamak. Ama ölümden ürkerek kendini çoraklaşma karşısında saf haliyle koruyan yaşam değil, ölüme katlanarak kendini onun içinde elde eden yaşamdır, tinin yaşamı. Mutlak kopmuşlukta bulunmayla kazanır"
~Hegel~
~Hegel~
Bu ileti 13 March 2008 - 10:47 PM
Farklı anlamlar içeren, hayata dair özlü yazıtlar...
Devam eder umarım.
Devam eder umarım.
Bu ileti 13 March 2008 - 10:50 PM
Neşe
ve ızdırapla,
Düşünce ile dolu iken,
Tükenmez ezalar içinde,
Ümitler, tereddütler geçirirken
Kederler içinde yoğrulurken
Mesut olan,
Ancak seven ruhtur.
-J.Wolfgang Goethe-
ve ızdırapla,
Düşünce ile dolu iken,
Tükenmez ezalar içinde,
Ümitler, tereddütler geçirirken
Kederler içinde yoğrulurken
Mesut olan,
Ancak seven ruhtur.
-J.Wolfgang Goethe-
Bu ileti 13 March 2008 - 10:52 PM
Üstünde durduğumuz sıkıntı bütün bir çağın sıkıntısıdır. Biz, kendi tarihimiz içinde düşünmek ve yaşamak istiyoruz.Biz inanıyoruz ki,bu hayatın gerçeğine ancak herkesin kendi dramını sonuna kadar yaşamasıyla erişilebilir…
~~ALBERT CAMUS~~
~~ALBERT CAMUS~~
Bu ileti 15 March 2008 - 10:23 PM
Özgün ses her şeydir. Buna sahip olmayan biri, ancak eserin mümkün kılabildiği ölçüde bağımsız olmaya yönelir. En gözüpek ve en güçlü kişi, sözcükleri en özgür şekilde sıralamasını becerebilendir. Zira onları yerleşmiş, yanlış bağlamları içinden çekip çıkarmak kadar zor bir şey yoktur. Sözcükler arasında kurulan yeni, cesur bir anlam bağı ruhumuz için şahane bir hediyedir, genç Antinous’un heykelinden ya da kubbeli büyük kapıdan daha değersiz değil.
Hugo Von Hofmannsthal
Hugo Von Hofmannsthal
Bu ileti 15 March 2008 - 11:50 PM
"Odandan çıkman gerekmez,masanda oturmaya devam et ve dinle..
Dinleme bile,sadece bekle..Bekleme bile
Gercekten sakin ve yalniz ol
Dünya özgürrce sunacaktir kendini sana..
Maskesinden siyrilmak icin baska secenegi yok
Huşu icinde yuvarlanacaktir ayaklarinin dibine..."
~Franz Kafka~
Dinleme bile,sadece bekle..Bekleme bile
Gercekten sakin ve yalniz ol
Dünya özgürrce sunacaktir kendini sana..
Maskesinden siyrilmak icin baska secenegi yok
Huşu icinde yuvarlanacaktir ayaklarinin dibine..."
~Franz Kafka~
Bu ileti 16 March 2008 - 10:46 PM
Onlar sürü yavrum. Zincirlerinden başka kaybedecek neleri var? Karanlıktan geldiler, karanlığa gidiyorlar. Ummandaki dalgalar gibi sayısız. Tarihi yok bu sürünün. Macerası yok. Yıldızlara tırmanan merdivenden habersiz. Yürüyen, esneyen, tepinen ve öğrendiği şeyleri tekrarlayan uzviyet. Kafanın vecdinden habersiz. Bu sarhoş karnaval alayını yıldızlar, yüzbinlerce yıldız, kayıtsız bakışlarıyla seyrediyor.
Cemil MERİÇ
Cemil MERİÇ
Bu ileti 16 March 2008 - 10:48 PM
“Ve insanlar Homeros’un cennetindekiler gibi kucakladın mı kayboluyorlar. Hepsi birer gölge. Teneke bile değiller. Sevgi garip bir yangın. Yaşaması için büyümesi gerek. O yangına herşeyini atacaksın; zamanını, gururunu, dehanı.
Ve kül olacaksın. İnsanlar ondan korkuyor, ondan yaşamıyorlar. Sonsuz karşısında cücenin korkusu..”
Cemil MERİÇ
Ve kül olacaksın. İnsanlar ondan korkuyor, ondan yaşamıyorlar. Sonsuz karşısında cücenin korkusu..”
Cemil MERİÇ
Bu ileti 23 March 2008 - 07:11 PM
Pazar yerinden ve şandan uzakta yer alır büyük olan her şey. Hep pazar yerinden ve şandan uzakta barınmıştır yeni değerler yaratan. Yalnızlığına kaç dostum: görüyorum ki her yerini ağılı sinekler sokmuş. Sert ve sağlam bir havanın estiği yere kaç! Yalnızlığına kaç! Sen küçük ve acınacak kişilere pek yakın yaşadın. Onların göze görünmez öclerinden kaç! Onlar sana karşı öcden başka bir şey değildirler. Artık el kaldırma onlara! Sayısızdır onlar, hem senin yazgın sinek kovmak değildir ki...
~Nietzsche~
~Nietzsche~
1 kullanıcı bu başlığı okuyor
0 ölü, 1 ziyaretçi, 0 gizli ölü